Choď na obsah Choď na menu
 


KMOP

SEGÍTSÉG A SEGÍTŐKNEK

„Amit az emberi elme el tud képzelni, azt meg is tudja valósítani” - idézte Napoleon Hillt Budakeszi polgármestere az Idősek Napközi Otthonának projektzáró ünnepségén.

Budakeszi Város Önkormányzata 2009-ben pályázott a HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szoltálat épületének, az Idősek Napközi Otthonának felújítására és bővítésére. A kedvezőtlen kialakítású épület, az elavult kiszolgáló helyiségek, az akadálymentesítés hiánya szükségessé tette az épület rekonstrukcióját.

Az önkormányzat 2010-ben a KMOP „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” című pályázaton 49,7 millió forint támogatást nyert, melyet az önkormányzat további 15 millió forinttal egészített ki. Az épület 140 m²-es hozzáépítésével tálalókonyha, vizesblokk, nappali, tv- szoba és adományosztó szoba került kialakításra. Az Idősek Napközi Otthona jelenleg 30 fő napközi ellátását biztosítja, de a bővítéssel ez a létszám 50 főre emelhető. A beruházással egy akadálymentesített, megújult, infrastruktúrájában felújított épület jött létre, mely alkalmassá teszi az intézményt a megnövekedett ellátási szükségletek magas színvonalon történő ellátására.

„Domus propria, domus optima.” A saját ház a legjobb ház. Ezt a mondatot vésték a császárkori Rómában a családi házak, a villák alapkövébe. Ezt a gondolkodásmódot ma is megértjük, a saját ház, az, ami a miénk, az az igazi, az a megnyugtató – mondta dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere az Idősek Napközi Otthonának projektzáró ünnepségén.

Nemcsak egyéni, hanem közösségi, társadalmi feladat, az idősebb rászoruló polgárok védelme, annak a lehetőségének a biztosítása, hogy életük alkonyát is napfényben élhessék. Mindennek érdekében újult meg az Idősek Napközi Otthona.

A saját ház a legjobb ház. Tarczi Péter tervező úr, Weiser Károly kivitelező úr és az önkormányzat is ezt a gondolatot tartotta szem előtt az első pillanattól kezdve, hogy városunk szépkorú polgárai és az itt dolgozók is mind otthon érezzék magukat; családias környezetben, barátságban és jó közösségben éljék mindennapjaikat – tette hozzá a polgármester asszony.

Budakeszi a folyamatos fejlesztések, szépítések, jobbító, odafigyelő átalakítások színtere volt az elmúlt évben, azonban még nagyon sok tennivalónk van, hogy ez a város egy élhetőbb, korszerűen működő, infrastrukturálisan fejlett település legyen, ahol a polgárok örömmel töltik mindennapjaikat, és nevelik fel a gyermekeiket, mert „Amit az emberi elme el tud képzelni, azt meg is tudja valósítani.”

(Napoleon Hill)

 Budakeszi Hírmondó

 

Príspevky

29. 6. 2019

Az INO múltja, története

/ Rubrika: KMOP
 
Celý príspevok