Choď na obsah Choď na menu
 


HÁZIMUZSIKA a Generációk Házában 2023.10.19.

KAMARAZENEI KONCERT

A bensőséges hangulatú előadáson a barokk, klasszikus és romantikus dalirodalom remekeiből válogatott opera és operett dallamok csendülnek majd fel. A dalokat tolmácsoló zeneművészek: Bede Blanka – szoprán, Bizják Dóra – zongora, és Kristófi Ágnes – szoprán. A koncert időtartama 1 óra.

Bede Blanka - szoprán

bede-blanka.jpgA Zeneakadémia doktorandusza és a Nemzeti Énekkar tagja. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán végzett Hruby Edit növendékeként operaének-művész és zeneművésztanár szakokon. Diploma-előadásaként Susanna szerepét énekelte Wolfgang Amadeus Mozart Figaro házassága című operájában a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban. Több énekverseny díjazottja: a Petrovics Emil emlékére rendezett V. Kortárs Zenei Énekverseny (2019), a IV. Danubia Talents Nemzetközi Zenei Verseny (2019) és a Házy Erzsébet Nemzetközi Énekverseny operett kategóriájának (2021) első helyezettje. A diploma megszerzése után a soroksári Fedák Sári színház társulatának tagja volt. Számos kiváló énekművész mesterkurzusán részt vehetett, mint például Marton Éva, Edda Moser, Iván Ildikó, Gulyás Dénes, Pászthy Júlia, Kertesi Ingrid vagy Pitti Katalin.

Bizják Dóra - zongora

bizjak-dora.jpgBizják Dóra zongoraművészként diplomázott a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol egy évvel később énekes – korrepetitori oklevelet is szerzett. 1999-ben posztgraduális tanulmányokat folytatott az Illinois State University-n. Számos versenyen ért el helyezést illetve részt vehetett a Soros Alapítvány, a Stars of 2000 Alapítvány, a Hans Fuchs Alapítvány (New York) és az Illinois-i Schubert Társaság ösztöndíjas képzésein. Szinte az összes magyar szimfonikus zenekarral és neves karmesterrel fellépett szólistaként. Magyarországon kívül számos koncertet adott Ausztriában, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban és az Egyesült Államokban. Férjével, Zentai Károllyal 1999-ben megalapította a négykezes és kétzongorás repertoárt játszó Duo Klavi-Art-ot, mellyel 2000-ben első díjat és különdíjat nyert a padovai Nemzetközi Négykezes Zongoraversenyen. Ennek köszönhetően jelent meg első önálló lemezük 2001-ben. Zongorakísérő-korrepetitorként dolgozott Misura Zsuzsa és Sass Sylvia magánének-iskoláiban, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Andor Éva, Forrai Zsuzsa, Sziklai Erika és Friedrich Ádám mellett, valamint rádió-és Cd felvételek,versenyek, fesztiválok, kurzusok közreműködőjeként. 2002 óta a Nemzeti Énekkar korrepetitora és rendszeres közreműködője a Nemzeti Filharmonikusok és a Művészetek Palotája rendezvényeinek.

 

 

Kristófi Ágnes - szoprán

kristofi-agi.jpgEgy nagyváradi képzőművész házaspár tizedik gyermekeként látta meg a napvilágot. Orgonaművészként diplomázott a Zeneakadémián. Egy sajnálatos kézsérülés/baleset miatt nem folytathatta útját az orgonairodalom világában, így az éneklés felé fordult, és egy új kihívásokkal teli világba lépett. 2008-ban felvételt nyert a Nemzeti Énekkarba, aminek azóta is oszlopos tagja: kétszer is "év énekese " kitüntetéssel tüntették ki. 2016, 2023-ban, és kiemelkedő hangi kvalitásai miatt számtalan alkalommal szólistája volt a Nemzeti Filharmonikusok produkcióinak. Legutóbb tavasszal hallhatta a közönség: Francis Poulenc Stabat Mater című művének szoprán szólóját énekelte a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar előadásában, a karmester Somos Csaba volt. A barokk, klasszikus és romantikus dalirodalom lelkes tolmácsolója, és nem utolsósorban három fiú boldog édesanyja.

Időpont: 2023. október 19. csütörtök, 11:00

Helyszín: GENERÁCIÓK HÁZA (Idősek Napközi Otthona) 2092. Budakeszi, Erdő u. 83.

Telefon: 06/23-451-279

 A részvételi ingyenes

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Maus Anna

Gondozási Központ vezető